Lityum Enerji Depolama Çözümleri Nelerdir?
 

Bugün tüm dünyada yaygın olarak kullanılan ve yerli üretim olan Pomega Enerji Depolama Sistemleri, üretiminde prizmatik lityum demir fosfat teknolojisi kullanmaktadır. Kullanıcı tarafından tercih edilen bir enerji kaynağı tarafından üretilen enerjiyi depolamaya yarayan sistemlerdir. En büyük avantajlarından birisi, istenilen yer ve istenilen zamanda depolanan enerjiyi kullanma imkanını da sunmasıdır.

 

Günümüzde elektrik enerjisinin kesintisiz kullanılma ihtiyacı kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu gibi enerji depolama sistemlerinin temel amacı, elektrik enerjisini depolanacak forma getirmektir. Tabiki depolamanın yanı sıra güvenilir bir işletim sürecini gerçekleştirmek de önemlidir, Pomega bu amaçtan yola çıkarak, yönetim ve kontrol sistemleriyle koordineli olarak kurulmaktadır.  Sadece yerel şebekenin değil aynı zamanda ulusal şebeke boyunca da ekipmanların uyum içerisinde çalışmasını sağlayan enerji depolama sistemleri, enerji maliyetini düşürmenin yanında sistemin kendi kendini şarj ve deşarj edebilme özelliğini de geliştirmiştir. Bu aşama artık enerjiye erişimin en keyifli kısmını oluşturmaktadır.


Pomega depolama sistemleri
nde kullanılan pylontech lityum bataryanın bir avantajı da yüksek voltajlı ve oldukça uzun kullanım ömrü garantisi sağlamasıdır. Güneş enerjisinden elde edilen enerjiyi depolamak için, KAGE SOLAR olarak sunduğumuz diğer ürünlere de göz atabilirsiniz.

 

 

Güneş Enerjisini Depolamak Mümkün Mü?
 

Evet, off-grid sistemlerde sıkça tercih edilen yöntemlerden biri olarak güneş enerjisini depolamak mümkündür. Enerji depolama ürünleri bu anlamda, ihtiyaç dahilinde güneş enerji sisteminin ürettiği elektrik enerjisinden yararlanmayı sağlamaktadır.


Enerji depolama bataryaları, ihtiyaç duyulan elektrik enerjisine maliyetsiz bir şekilde sahip olmanızı sağlar. Bu bataryalar, gün doğumundan batımına kadar güneş enerjisini depolar ve elektriğin çok tüketildiği ama güneşin olmadığı zaman dilimlerinde depoladığı enerjiyi tüketiminize hazır hale getirir.


Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji artık bize muhteşem fırsatlar sunuyor. Lityum iyot bataryaların avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

*Uzun ömürlü olma

*Geniş çalışma aralığı

*Oldukça sağlam ve kapasitesine göre hafif yapı

*Yüksek enerji verimi

*Düşük maliyet

 

Lityum Enerji Depolama Nasıl Çalışır?
 

Bu aküler, düşük dirençle çalışırlar dolayısıyla bu faydanın neticesinde hızlıca şarj olurlar. Lityum bataryadaki elektrolitler, şarj edilmiş olan lityum iyonları separatör sayesinde anot ve katotlar arasına taşınır. Lityum iyonlarının hareket etmesiyle birlikte, anot içerisinde serbest elektronlar oluşur ve ardından pozitif akım toplayıcıda yük oluşumu sağlanır. Sonuç olarak, akım toplayıcıdan güç verilen cihaza ve ardından negatif akım toplayıcıya geri akması sağlanır.


Jeneratör, akü, batarya gibi cihaza güç sağlanması sonucu anot lityum iyonlarını katot tarafına doğru serbest bırakmaktadır. Bu sayede ekili bir şekilde elektron akışı sağlanmış olur. Şarj edilebilir özelliğe sahip bataryalarda bu elektron akış yönü lityum iyonların katot tarafından serbest bırakılarak anot tarafından alınması nedeniyle batarya şarj edilirken ters yönlü olarak gerçekleşmektedir.

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR